Edukacije

Edukacije građana

Udruga redovno organizira edukativne akcije i promocije udomljavanja napuštenih životinja. Akcije se provode na štandu, najčešće na riječkom Korzu, putem kojeg članovi udruge građanima ukazuju kako i zašto udomiti napuštene životinje, prikupljaju se donacije, prodaje se kalendar udruge, a koji put na štandu gostuje i pokoji četveronožni štićenik udruge.

Građani također na štandu mogu saznati sve o dobrobiti sterilizacije/kastracije, informirati se kako prepoznati, ali i prijaviti zanemarenu i zlostavljanu životinju. Povremeno, uz pomoć veterinarskih ambulanti koje surađuju s udrugom, građani mogu dobiti i besplatne veterinarske savjete.

Edukacije djece

Projekt je namijenjen edukaciji djece predškolske dobi te se sastoji od radionica koje su uvijek prihvaćene s velikim zanimanjem i željom za budućom suradnjom. Glavni ciljevi projekta su potaknuti empatiju prema kućnim ljubimcima i naučiti djecu kako pravilno postupati sa životinjama.

Radionice se sastoje od niza zanimljivih i interaktivnih aktivnosti uz pomoć kojih se djeci ukazuje na to da, baš poput ljudi, i psi i mačke pate kada ih se napušta ili im se nanosi zlo na bilo koji drugi način. Djeca tijekom radionica uvijek spremno surađuju, a uvijek ih najviše razveseli “tajni gost” – psić jednog od volontera. Cilj udruge je neprestano nadopunjavanje i usavršavanje programa te uključivanje što većeg broja vrtića, a s vremenom i osnovnih škola u projekt.

Radionica u dječjem vrtiću “Pčelica”